🖥 Deney, AI botlarının sosyal bir ortamda birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini ölçmek için tasarlandı. Botlar, sohbet etmek ve hatta sanal içecekler sipariş etmek için doğal dil işleme ve makine öğrenimini kullandı.
Yine de, robotlar zaman zaman ilgili bilgileri alamadılar ve bu nedenle “eylemleri için daha az tipik konumlar seçtiler.” Örneğin, robotlar öğle yemeği için yakındaki bir bara (happy hour buluşması amaçlı) gitmeyi seçtiler ve öğleden sonra içme alışkanlığı geliştirdiler.
“Evler, park, bar, alışveriş merkezi, eczane ve kolejden oluşan Smallville’e kuş bakışı. Kaynak: ArXiv”
Çok yakında: ABD ve Çin’i içeren AI yönetmeliği
🤖 Derin sahtelikler yaratan, dili taklit eden ve insanları aldatan üretken yapay zeka, düzenlemeyle karşı karşıya.
Hem Çin Siber Uzay İdaresi hem de ABD Ticaret Bakanlığı Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi yapay zekayı daha ciddiye alıyor.
❓ABD yaklaşımı, veri erişimini, hesap verebilirliği ve yapay zekaya endüstriler arasında nasıl farklı şekilde yaklaşıldığını sorguluyor. Çin, üretken AI modellerini eğitmek için kullanılan “verilerin geçerliliği” ile ilgileniyor.
ABD ve Çin’in düzenleme motivasyonları farklıdır, ancak her ikisi de üretken yapay zekanın vaadi ve erişimiyle ilişkili risklerin farkındadır.
🦾 Düzenleme tartışmaları, Pentagon’un yapay zekanın “bizim neslimizin silahlanma yarışında” önde kalması için Kongre’den 2 milyar dolar istemesiyle paralel olarak gerçekleşir. Bildirildiğine göre Çin, askeri AI araştırma ve geliştirme için 1,6 milyar dolar harcıyor.