Web tabanlı yetkilendirme servisleri tarafında faaliyet gösteren Okta, “Business at Work” adlı araştırmasını yayınladı. Okta’nın yayınladığı raporda geçen yıldan bu yıla müşteri sayısı artışına göre en hızlı büyüyen on şirket yayınlandı.
10. Sırada: Gong (%101 Büyüme)
Türkiyede Gong ismi bir atıştırmalık markası ile bütünleşmiş olsa da dünya popüler bir iş uygulaması.
Gong satış operasyonlarınızı ölçen bir uygulama ya da diğer bir adıyla dönüşüm zekası uygulaması. Salesforce, Microsoft Dynamic, Hubspot başta olmak üzere pek çok bulut tabanlı CRM ile birlikte çalışan Gong, size satışlarınızın ne kadar yakın ya da uzakta olduğunu gösterirken şirket içinde kazandıran alışkanlıkların tekrarlanmasını ve pazardan gelen geri dönüşlerin filtrelenerek stratejik kararlar haline dönmesini sağlıyor.
Gong, bu özellikleri kullanıcı başına 100-200 dolara sağlıyor. Toplam sahip olam maliyetinin 5000 dolar baz fiyat üzerine yıllık 1200 dolar olduğunu hatırlatalım.
9. Sırada: Monday (%103 Büyüme)
Monday, son zamanlarda yaygınlaşan uçtan uca entegre iş platformlarından biri. Yazılım geliştirme, pazarlama, proje yönetimi, satış ve CRM, görev yönetimi, İK ve operasyonları tek bir yerden yönetmenizi sağlıyor. Work OS yani iş işletim sistemi olarak ifade edilen bu model dünyada Zoho ile yaygınlaştı. Monday’in rakipleri arasında yerli bir rakip olan Kokpit’in de olduğunu hatırlatalım.
Monday’in kullanıcı fiyatlandırması kullanıcı başına 10 ile 20 dolar arasında değişiyor.
8. Sırada: Fivetran (%103 Büyüme)
Fivetran ise veritabanları, pazarlama, finans ve satış araçlarından toplanan verileri tek bir merkezde birleştirerek ekip daha hızlı raporlama imkanı sunan bir araç.
Toplamda 160 farklı noktadan veri toplayabilen Fivetran, verilerin toplandıktan sonra düzenlenmesi işlemi olan normalizasyon ve dönüşüm işlemlerini de çözerek analize hazır bir veri havuzu oluşturuyor.
Aylık 120 dolardan başlayan servisin 240 dolara kadar çıkan farklı kullanım seviyeleri bulunuyor.
7. Sırada: Airtable (%108 Büyüme)
Son dönemlerde hızla büyüyen bir başka ürün de Airtable. İş süreçleri için farklı tabloları hızlı bir biçimde oluşturmayı sağlayan Airtable, çeşitli entegrayonlarla dışarıdan veri alabiliyor, Airtable pazaryeri üzerinden farklı uygulamaları kullanıma sunabiliyor.
Tek kullanıcılık sürümü ücretsiz iken genel olarak kullanıcı başına aylık 10 ile 20 dolar olan paketleri kullanılıyor.
6. Sırada: Keeper (%109 Büyüme)
Listenin altıncı sırasındaki Keeper ise güvenlik ürünleri geliştiren bir şirket. Keeper, parola yöneticisi, gizli bilgi saklayıcısı ve bağlantı yönetimi gibi alanlarda ürünler sağlıyor.
Keeper, kullanıcı başına 3-4 sterlinden başlayan aylık ücretlendirmeye sahip.
5. Sırada: Miro (%152 Büyüme)
Listenin ilk beş sırasındaki şirketler ise çok büyük bir büyüme ivmesine sahipler. Miro, uzaktan çalışan şirketlerin bir arada çalışmalarını sağlayan bir beyaz tahta uygulaması.
Beyin fırtınası, planlama, iterasyon, tasarım, öğrenme ve toplantı için kullanılabilen ürün, kullanıcı başına 10-20 dolarlık fiyatlara sahip.
4. Sırada: Figma (%159 Büyüme)
Figma, tasarım ekiplerinin prototip üretmesine olanak sağlarken aynı zamanda beyaz tahta uygulaması olarak da kullanılabiliyor. Ülkemizde de son dönemde sıkça adı duyulan uygulamanın ücretsiz sürümü varken profesyonel sürümü editör başına 12 dolar, organizasyon sürümü ise editör başına 45 dolar aylık maliyetle geliyor.
3. Sırada: Postman (%173 Büyüme)
Postman ise yazılım geliştiriciler için çok yaygın olarak kullanılan bir araç yazılımların birbirleriyle konuşmasını sağlayan API arayüzleri uzun yıllardır belli başlı bazı konseptler üzerinden ilerliyor.
Postman bu alanda API’lerin geliştirilme ve test süreçlerinde çok yaygın olarak kullanılıyor. İlk başlarda bir tarayıcı eklentisi olarak hayata başlayan Postman, sonraki yıllarda masaüstü uygulamasına terfi etti. Son dönemde ise web üzerinden takım bazlı servisler sunuyor olması şirketin büyüyor olmasının gayet normal olduğunu gösteriyor.
2. Sırada: Trip Actions (%178 Büyüme)
Trip Actions ise start-uplar ve şirketler odaklı yeni nesil bir seyahat planlama aracı ve seyahat acentesi.
Kurumsal yolculukların tüm süreçlerinin yönetilmesini, ve doğru planlama ile maliyetlerin azaltılmasını sağlayan platform, aynı zamanda kurumsal müşterilerinin çalışanlarının yolculuk esnasında ihtiyaç duyduğu tüm planlama ve destekleri de platform üstünden sunuyor.
1. Sırada: Notion (%240 Büyüme)
Sıralamanın en üstünde ise Notion var. Notion da Türkiye’de ismi duyulan şirketlerden biri. Notion ile ücretsiz olarak iş akışları hazırlanıp yönetilebiliyor.
Sonuç: Bu Teknolojilere Türkiye’den Nasıl Ulaşabiliriz?
Dünyada iş hayatını kolaylaştıran yazılımlar hızla yaygınlaşıyor. İş hayatımızı kolaylaştırsa da bu yazılımları kullanmak maalesef ekonomik olarak çok mümkün değil.
Bu dönüşüm trendini Türkiye ekonomik şartlarında da yaklayabilmek mümkün.
Sıralamanın en başındaki Notion türündeki araçlar yerine kullanabileceğiniz açık kaynaklı yazılımlar var. Örneğin Focalboard ya da AppFlowy gibi bir yazılımı bulut üzerinde çalıştırarak kullanabilmeniz mümkün.
Airbyte, sıralamdaki Fivetran ile hemen hemen aynı işi yapan açık kaynaklı bir yazılım. Airbyte’a alternatif olarak Meltano da önemli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
Airtable alternatifi olarak ise NocoDB ve Baserow gibi uygulamalar öne çıkıyor.
Keeper alternatifi olarak Bitwarden kurulup kullanılabilir.
İş işletim sistemi yani Work OS konusu şanslı olduğumuz konulardan. Yerli servis sağlayıcı Kokpit, TL fiyatlandırma üzerinden ulaşılabilir fiyatlarda iş işletim sistemi sunuyor. CRM’den İK’ya, Finans’tan Doküman yönetimine pek çok özellik çözülmüş durumda.